Ajankohtaista

Kuvia hälytysharjoituksesta

Kuvia hälytysharjoituksesta

Illan hälytysharjoituksessa etsittiin kallioiseen ja mäkiseen maastoon piiloutuneita “nuoria” törmättiin “omaisiin” ja ensiaputehtävänä tällä kertaa oli demokoirien tassun sidonta 😁. Hieno motivoitunut joukko 😍.

Tutustu pelastuskoiratoimintaan Meistäkö pelastuskoirakoksi -kurssilla 1-29.4.2019

Tutustu pelastuskoiratoimintaan Meistäkö pelastuskoirakoksi -kurssilla 1-29.4.2019

Oletko kiinnostunut pelastuskoiratoiminnasta? Järjestämme Huhtikuussa 2019 uusille lajin pariin tavoitteleville koirakoille neljän kerran tututustumisjakson, jonka aikana sekä koira että ohjaaja pääsevät ryhmän mukana kokeilemaan pelastuskoiratoiminnan monipuolista koulutusta ja saavat tietoa vapaaehtoistoiminnasta.

Kurssi alkaa 1.4 ja loppuu 29.4. (pääsiäismaanantaina ei ole koulutusta). Kurssipäivinä ollaan mukana ryhmän harjoituksissa klo 18-21. Kurssin hinta on 40 euroa ja mukaan mahtuu 6 koirakkoa. Tutustumisjakson harjoituspaikat sijaitsevat Nurmijärven ja Vihdin alueella.

Ilmoittautumiset ottaa vastaan Satu Timonen, playdayskennel@gmail.com

Tervetuloa mukaan kokeilemaan!

Hälytysryhmäläiset ensiapukouluttautumassa

Hälytysryhmäläiset ensiapukouluttautumassa

Uudet ja vanhat hälytysryhmäläiset kertasivat ensiaputaitojaan EA1-kurssilla Nurmijärvellä. Koko viikonlopun kestäneellä kurssilla opittiin harjoitusten myötä tunnistamaan henkeä ja terveyttä uhkaavat sairaskohtaukset, toimimaan onnettomuuspaikalla sekä kerrattiin elvytystaidot. Kakkospäivänä solmittiin, paketoitiin ja käärittiin erilaisia haavoja ja persoonallisia sidoksiakin nähtiin.

Tärkeintä kuitenkin on se auttamisen halu ja läsnäolo kun jollekkin jotain on sattunut. Viikonlopun vapauttava sanoma olikin, että kaikki voivat auttaa: Soittamalla 112 ja välittämällä. Liian moni kulkee vain ohi…

Elvytysnuken avulla elvytyspainelua pääsee kokeilemaan todentuntuisesti.
Satu ja Minna opettelevat haavan sitomista.
Vesa ja Timo opettelemassa haavan sitomista.
Rekvisiittaa kurssilla.
Hälytreenit ja hälytyspilotin testailua 14.8.

Hälytreenit ja hälytyspilotin testailua 14.8.

14.8.2018 oli jälleen vuorossa hälytreeni, jossa kolme hälykoirakkoa olivat suoritusvuorossa. Tällä kertaa alueet oli tarkoituksella suunniteltu niin lähekkäin toisiaan, että koirakoiden piti ennen lähtöä selvittää naapurialueen suunnitelmat etteivät päät metsässä kolise yhteen. Lisäksi uutena juttuna harjoiteltiin toimimaan ilman paperille tulostettua karttaa, eli vähän pilotoitiin tulevaa hälytyspilottia, jossa kartta lähetetään suoraan koirakon kännykkään.

Päivän teemana yhdelle koirakolle oli myös jäljen nosto 32HA kokoiselta alueelta. Jälkiä löytyi kyllä hyvin, sekä alueelta poispäinvieviä, että myös sitten lopulta myös oikean maalimihenkin jälki nousi ja vei maaliin. Todennettua tuli myös se, että näinä aikoina hiljaiseltakin tuntuvat metsät ovat täynnä marjastajien ja sienestäjien jälkiä. Tämä mielessämme jatkamme kohti seuraavia harjoituksia ja viikkotreenejä.

 

Tule kesäksi mukaan hakuryhmiin!

Tule kesäksi mukaan hakuryhmiin!

Kesäkaudella muutama ryhmämme kaipaa vahvistusta. Päätimme, että elokuun loppuun asti voit tulla mukaan ilman sitoutumista pelastuskoiratoimintaan. Kyse on Ipor-ryhmistä, eli treenataan ns. pistotushakua. Treenimaastot sijaitsevat pääosin Nurmijärvellä ja Vihdissä.

Ryhmät, joihin mahtuu mukaan, ovat ma 11.00, ti 18.00 ja su 9.00 (joskus ryhmät saatavat sopia toisia aikoja, mutta valtaosan ajasta treeniajat pitävät paikkaansa).

Jos kiinnostuit liittymään kesäksi hakuryhmään, soita tai laita sähköpostia Leea Saarelalle:

Kuvassa Kaiku on juuri löytänyt “eksyneen” maalimiehen, ja Kaikun ohjaaja Leea saapuu paikalle kartturi Sadun kanssa.
Hälytystreenit

Hälytystreenit

Toukokuussa pidimme Leea Saarelan johdolla hälytystreenit, joihin osallistui kaikkiaan 13 henkilöä: 4 koiraa, 4 kartturia, 4 maalimiestä ja Leea johdossa. Treenin alkaessa 18.30 mittari näytti 28 plus-astetta, ja päättyessä 21.00 oli vielä 24 astetta. Kaikki näyttivät kuitenkin jaksaneen hyvin.

Pitkät jälkien nostot menivät hyvin, alueiden sulkeminen/nopea varma eteneminen aiheutti mietintämyssyä.

Peko-porukka Nurmijärven eskareiden turvallisuustapahtumassa 4.5.

Peko-porukka Nurmijärven eskareiden turvallisuustapahtumassa 4.5.

Tänään olimme Nurmijärven eskareiden, joita oli noin 600, turvallisuustapahtumassa mukana. Lähestymiskulmana oli pelastuskoiratoiminta ja Vapaaehtoinen pelastuspalvelun esittely, sekä koirien kanssa toimiminen yleensä. Juteltiin turvallisesta liikkumisesta ja mietittiin mitä tehdään, jos eksytään. Mukana oli rapsuttelukoiria sekä tottelevaisuus- ja ilmaisunäytöksiä. 4 tuntia lapsia virtanaan:)

Pelastuskoirajaoksen apuohjaajakoulutus 7-8.4 Nurmijärvellä

Pelastuskoirajaoksen apuohjaajakoulutus 7-8.4 Nurmijärvellä

Meillä on nyt 7 uutta apuohjaajaa, jotka kävivät 2-päiväisen apuohjaajakoulutuksen Nurmijärvellä. Koulutus sisälsi teoriaa ja käytännön harjoituksia maastossa.  Lauantaina opiskeltiin 5 tuntia teoriaa, ja sunnuntaina harjoiteltiin 8 tuntia maastossa.

Hälytystreenit 13.3.

Hälytystreenit 13.3.

Nurmijärven pelastuskoirat harjoittelivat tositilanteita varten hälytystreeneissä 13.3.2018. Tämä oli toinen tänä vuonna järjetetty hälytysharjoitus, jossa etsintäalueet sijaitsivat taajamassa.

 

Taajamaetsintä haastaa hälytyskoirat ja koiranohjaajat toimimaan eri menetelmiä käyttäen kuin miten maastossa toimitaan. Taajama-alueilla liikkuu aina muitakin ihmisiä ja autoja, joten koirat on pidettävä liinassa. Hajuja ja jälkiä on paljon ja koiranohjaajan on koko aika tarkkailtava koiran reaktioita. Rakennukset ja rakennelmat myös kuljettavat hajuja välin epäloogisesti, joten malttia tarvitaan.

Illan hälytystreeneissä 3 kuudesta hälytyskoirasta olivat harjoitteluvuorossa, toisten hälytysryhmäläisten osallistuessa harjoitukseen apuohjaajina ja maalimiehinä.